Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Ημέρες Καραντίνας Ι

26/3/2020-27/3/2020


Βράδιασε.. αλλά ακόμα βρέχει.. οι δρόμοι έξω ποτάμια.. τη θλίψη της φύσης μόνο τα διερχόμενα αυτοκίνητα προσπαθούν να πλήξουν.. μ' έναν τρόπο αλαζονικό και εκνευριστικό... ειδάλλως, ησυχία...  εξωτερική μόνο... αλαζονικό γιατί μ' αποσπά από την προσπάθειά μου να 'δω' τις δικές μου σκέψεις..

Πάει καιρός που συλλογίζομαι διάφορα.. τέτοια περίεργα πράγματα που σκέφτεται κανείς εν καιρώ κρίσης και δεν σκέφτεται σε συνθήκες κανονικότητας, λόγια που χρησιμοποίησε ένας καθηγητής μου, πριν καιρό, για να ξεκινήσει κάποια διάλεξη για το εκπαιδευτικό μας σύστημα αλλά που, ωστόσο, για μένα ήταν μια μικρή αφορμή για να ταξιδέψω τις σκέψεις μου σε διαφορετική διαδρομή.

Ο άνθρωπος ζει (;) κυνηγώντας χίμαιρες. Ως νέος Προμηθέας σχεδόν έχει πιστέψει ότι είναι άτρωτος και παντοδύναμος, αλλά και ότι είναι πλήρης θεοποιώντας την επιτυχία, τα λεφτά, τα υλικά αγαθά και ζώντας μια τρελή κούρσα που τη βαφτίζει ζωή. Κάποτε πρέπει να πλησιάσει τον εαυτό του τον ανθρώπινο και ίσως τώρα είναι μια καλή ευκαιρία γι' αυτό.. Μια στάση, λοιπόν, για να στρέψει το βλέμμα προς τα μέσα..

άλλη μια μέρα στην 'καραντίνα'.. τα σώματά μας βρίσκονται σε καραντίνα.. οι ψυχές μας όμως..;; οι ψυχές μας δεν μπορούν να μπουν σε καραντίνα.. οι ψυχές μας έχουν ανάγκη να 'τραφούν', όχι ρουφώντας 'φόβο' και σκοτάδι .

μηνύματα πολλά, φίλων και συγγενών ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, ότι η ζωή είναι ωραία και γεμάτα με ευχές για υπομονή και δύναμη, και με την αισιοδοξία του τέλους της κατάστασης αυτής και των συνεπειών της.

Οι μέρες κυλούν..δύσκολο να συγκεντρώσω τη σκέψη μου και να εκφράσω με συνοχή και λογική όλα όσα είχα σκοπό.. τα συναισθήματα είναι τόσο έντονα που την πλημμυρίζουν..

Εύχομαι, μέσα σ' όλο αυτόν τον καταιγισμό που ζούμε, να λήξει το συντομότερο δυνατόν, γιατί περιμένουν νέα επεισόδια να γράψουμε στο σήριαλ της ζωής μας. Η ζωή δεν είναι χαρά, η ζωή είναι συναρπαστική και το ότι είμαστε ζωντανοί είναι ένα καθημερινό θαύμα, αλλά, πολλές φορές είναι συγκλονιστική και αυτό είναι το νόημα και το ζητούμενό της.

https://www.youtube.com/watch?v=57lEEQlK4DA




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ημέρες Καραντίνας Ι

26/3/2020-27/3/2020 Βράδιασε.. αλλά ακόμα βρέχει.. οι δρόμοι έξω ποτάμια.. τη θλίψη της φύσης μόνο τα διερχόμενα αυτοκίνητα προσπαθούν...